Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Incrementant el coneixement sobre la conducta suïcida a Catalunya.

Codi Risc és un projecte de recerca sobre la prevenció de la conducta suïcida que està basat en el programa Codi Risc Suïcidi (CRS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Un projecte amb impacte social

HOME_EMPRESA_ALT

El projecte Codi Risc, estudia la freqüència i els factors de risc potencialment relacionats amb la conducta suïcida, contribuint a millorar el coneixement actual de la conducta suïcida a Catalunya, a fonamentar el desenvolupament de polítiques de prevenció de la conducta suïcida basades en la millor evidència científica possible i, en definitiva, a millorar la salut de la població.

HOME_SECCIONES_OBJETIVOS_ALT

Objectius

HOME_SECCIONES_PUBLICACIONES_ALT

Publicacions

HOME_SECCIONES_INTERVENCION_ALT

Programa CRS

HOME_SECCIONES_METODOLOGIA_ALT

Metodologia

HOME_SECCIONES_EQUIPO_ALT

Equip investigador

HOME_SECCIONES_ETICA_ALT

Aspectes ètics

HOME_CONDUCTA_ALT

¿Qué sabem de la conducta suïcida?

La conducta suïcida és un problema greu de salut pública. Actualment, el suïcidi és una de les principals causes de mortalitats i anys potencials de vida perduts arreu del món. Sabem que la conducta suïcida és un fenòmen complexe i multifactorial. S’han identificat múltiples factors de risc, així com de protecció, però encara no existeix un marc explicatiu consensuat del risc de conducta suïcida.

HOME_NEEDHELP_ALT

Es pot prevenir la conducta suïcida?

És possible prevenir la conducta suïcida mitjançant programes integrals de salut pública i multisectorials, és a dir, programes que tinguin en compte múltiples estratègies d’intervenció i la implicació de diversos actors rellevants (com, per exemple, el sector sanitari, l’educació, els mitjans de comunicació, etc.). En els últims anys, diversos països han desenvolupat plans de prevenció a nivell nacional i local. Tot i així, existeixen pocs estudis rigorosos que avaluïn la seva (cost)-efectivitat i que aportin informació clínica i epidemiològica rellevant per a la seva millora.

Necessites ajuda per sortir d'una situació difícil?

Recursos

Emergències mèdiques (Catalunya) 112 / 061

Telèfon de l'esperança (Catalunya)  934 144 848