Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Aspectes ètics

El projecte Codi Risc s’ajusta als principis ètics de la Declaració de Helsinki per a les investigacions mèdiques en èssers humans, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (2000/C 364/01) i el Conveni Europeu dels Drets Humans. El projecte ha estat aprovat pel Comitè Ètic d’Investigació Mèdica del Parc de Salut Mar (CEIC – PSMar) (Protocol 2017/7431/I), el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica del Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (CEIC-I3PT) (Protocol 1.1-2017), així com pels comitès ètics dels centres participants.

L’estudi epidemiològic implica el processament de dades procedents de registres sanitaris (PADRIS), les quals l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) és l’encarregada de gestionar, anonimitzar i desidentificar. El processament de les dades es porta a terme sota el principi de minimització de dades, només s’utilitzen les dades que es limiten als objectius del projecte i sobre les que s’assumeix una presumpció raonable de potencial predictiu de la conducta suïcida

L’estudi clínic implica la recollida de dades procedents de mostres clíniques. Tots els participants de l’estudi han firmat per escrit dos formularis de consentiment informat relacionats amb l’ús i conservació de la informació recollida (sociodemogràfica, clínica, neuropsicològica i procedent de mostres biològiques).

La vinculació dels registres segueix la Ordre Española SAS/3470/2009 i la Directiva de Protecció de Dades de la Unió Europea (Directiva 95/46/CE). Totes les dades processades en el projecte Codi Risc han sigut completament anonimitzades i desidentificades.