Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Barcelona impulsa una nova estratègia per prevenir el suïcidi en la ciutat

30-11-2020
Barcelona impulsa una nova estratègia per prevenir el suïcidi en la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha publicat avui al seu compte de Twitter, sota els hashtags #TelSuïcidiBCN i #prevenciódelsuïcidi un video que dóna a conèixer dues mesures importants per prevenir el suïcidi a la ciutat.

La primera és el telèfon de prevenció del sucidi, impulsat en col·laboració amb la Fundació Ajuda i Esperança. La línia telefònica atendrà de forma gratuïta trucades de persones que presenten ideació o conducta suïcida, així com, trucades de familiars o del cercle social proper de les persones que expressen tals idees o comportaments.

El número de telèfon és el 900925555, està actiu 24 hores al dia, els 365 dies de l'any i és atès per voluntaris seleccionats, especialment formats i capacitats, i coordinats per personal expert. Els voluntaris avaluen el risc de suïcidi i acompanyen emocionalment la persona que ha trucat, sense jutjar-la ni tractar-la de convèncer, escoltant actívament i mostrant interés per les seves preocupacions, dubtes y patiment.

La segona mesura consisteix en creació d'un espai físic d'informació i acompanyament, l'Espai Barcelona Cuida (situat al carrer viladomat 127, Barcelona), a càrrec de l'Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi, la qual ofereix recolzament emocional i eines d'actuació a familiars i amics de persones amb risc de suïcidi, y de l'Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS), la qual ofereix un acompanyament, a les persones que han patit una pèrdua d'un èsser estimat per suicidi, per a la realització d'un procés de dol saludable. 

Ambdues mesures estan enmarcades dins de l'Estratègia de Prevenció del suïcidi a la ciudad, que forma part del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, i del Pla de xoc en salut mental 2020. Aquest últim va ser un acord de la Taula en Salud Mental de Barcelona, per fer front a possibles afectacions en la salut mental que la pandemia de la covid-19 pogués causar a la població.